PRZEPIS NA PLACUSZKI Z KAKI
Składniki:
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1/3 szkl. mleka
- 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szt. kaki
Bezglutenowcy - wybrać proszek do pieczenia i budyń, który jest oznaczony jako bezglutenowy.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy/blendujemy. Kaki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Formujemy na niej placuszki, na nie wykładamy plasterki kaki, polewamy ponownie ciastem. Smażymy z obu stron, aż się zarumieni. Podajemy z jogurtem/serkiem wiejskim i startą gorzką czekoladą.
Smacznego!
Twój komentarz