Anita Ziółkowska
22 List

BEZGLUTENOWE PLACUSZKI Z KAKI

KAKI

PRZEPIS NA PLACUSZKI Z KAKI 

Składniki:

  • 2 jajka 
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1/3 szkl. mleka
  • 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 szt. kaki

Bezglutenowcy - wybrać proszek do pieczenia i budyń, który jest oznaczony jako bezglutenowy.


Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy/blendujemy. Kaki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Formujemy na niej placuszki, na nie wykładamy plasterki kaki, polewamy ponownie ciastem. Smażymy z obu stron, aż się zarumieni. Podajemy z jogurtem/serkiem wiejskim i startą gorzką czekoladą.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ