Anita Ziółkowska
03 Luty

Wytrawne muffinki

Muffinki nie muszą być tylko słodkie! Wypróbuj pyszny przepis na wytrawne muffinki - idealne na drugie śniadanie do pracy.

MUFFINKI WYTRAWNE

Składniki:

  • Jajko 2 duże sztuki

  • Papryka czerwona 50g (1/4 sztuki)

  • Papryka zielona 50g (1/4 stuki)

  • Szynka z indyka 1 duży plaster

  • Pieprz czarny mielony szczypta

  • Oregano szczypta

  • Rozmaryn szczypta

Przygotowanie:

Papryki pokroić na drobną kostkę. Szynkę pokroić w paski. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Jajka roztrzepać w misce, dodać przyprawy, pokrojone warzywa i szynkę. Wymieszać i przełożyć do silikonowych foremek na babeczki. Piec 15-20 minut.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ