Anita Ziółkowska
23 Kwie

Puszyste placuszki

Puszyste placuszki w zdrowej wersji. Są przygotowane na mące pełnoziarnistej, dzięki czemu mają niższy indeks glikemiczny i nadają się dla osób z insulinoopornością i cukrzycą - w tym przypadku lepiej zastąpić miód wybranym słodzikiem np. erytrolem, ksylitolem lub stewią. 

Składniki:

  • Jajko 2 duże sztuki
  • Mąką żytnia 2-3 łyżki
  • Mleko 1/4 szklanki
  • Miód 1 łyżka
  • Maliny 1 garść
  • Migdały 1 łyżka

Przygotowanie:

Ubić białka na sztywną pianę, dodać przesianą mąkę, żółtka i mleko. Powoli wymieszać. Smażyć beztłuszczowo z każdej strony, podawać ze zmiksowanymi malinami i migdałami.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ