Anita Ziółkowska
09 Maj

Muffiny jajeczne ze szparagami

Korzystając z sezonu mam dla Was przepis z udziałem szparagów. Świetnie sprawdzi się jako przystawka do grilla, czy też jako drugie śniadanie zapakowane do lunchboxa.

Składniki na 5 sztuk:

🌱5 jajek

🌱5 sztuk szparagów (125g)

🌱1 łyżeczka oliwy (5g)

🌱kawałek papryki (ok. 50g)

🌱kawałek pora (ok. 25g)

Przygotowanie:

Pora posiekać w piórka, a paprykę w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ